Ik zag je boek op LinkedIn voorbij komen, heb het besteld en in één ruk uitgelezen. Ik wilde je laten weten dat ik het een heel mooi geïntegreerd en inspirerend verhaal vond, wat mij heeft geholpen om het ‘falen’ van mijn destijds aios-zijn, beter te begrijpen. Dank voor het schrijven van dit mooie boek!

Astrid van Duijvenbode, Arts, psychotherapeut

Ik heb vandaag je boek in één keer uitgelezen! Wat een mooie reis beschrijf je en wat een bruikbare ingrediënten zitten er in. Ontroerend zo nu en dan ook. Ik ga het promoten bij mijn a(n)ios en (regionale) opleidingsgroep. Ik moest lachen om 3 midden. de plek waar ik ooit begon…

Marieke Paarlberg, Gynaecoloog, opleider

Heel mooi boek. Echt heel mooi beschreven en bijzonder om te zien hoe alle inzichten en oefeningen zo op hun plek vallen.

Durk Berks, Gynaecoloog

Het eerste boek heb ik al weggeven aan een aios die zich extra heeft ingezet toen 1 van de collega’s uitviel… Het tweede heb ik net uitgelezen… complimenten 😉 het leest heel prettig door het perspectief van de anios zelf… Ik had het zelf graag veel eerder gelezen en ook haal ik er zelfs na ruim 25 jaar als arts te werken nog veel uit! Ik ga het met veel plezier uitdelen aan ‘mijn’ aios en anios, en aan mijn 2 collega opleiders… en ik bedenk nu dat ik het ook bij de COC ga benoemen 😉

Patricia Passier, Revalidatiearts, opleider

Compleet, doeltreffend en zeer behulpzaam, een echte aanrader voor opleiders, specialisten en artsen in opleiding. En eigenlijk voor iedereen die dichter bij zijn kern wil komen in het leven.

Hella Abma, Manager in de zorg, coach - meelezer

Toen ik over dit boek las, heb ik er direct 2 besteld. 1 voor mijzelf en 1 voor een vriendin die binnenkort begint als anios. Ik ben nu 4 maanden bezig, dit is mijn eerste baan, en ik herken mij er zó erg in. Het hyperbewust zijn van dat wat ik nog niet kan, van het goed willen doen, van het omgaan met druk, zelfvertrouwen uitstralen, maar mij ook soms niet helemaal oké voelen dat anderen mij ook vertrouwen (want wat weet ik nou eigenlijk). De twijfel over uitspreken wanneer ik iets niet vertrouw, zie ik het wel goed? Heel fijn om zoiets te lezen waarin ik mij zó herken en bovenal veel tips en adviezen uit kan halen! Heel erg bedankt, ik voel mij niet meer zo alleen en denk echt dat het mij gaat helpen hopelijk ooit kinderarts te worden.

anoniem, anios kindergeneeskunde

Ben inmiddels halverwege het boek. Een aanrader voor iedereen die iets wil begrijpen van interacties binnen een medische setting. En vlot te lezen, vol toepasselijke tips en verwijzingen.

Ingrid van der Drift, Orthopedagoog binnen onder andere revalidatiegeneeskunde en volwassen GGZ

Het is een prachtig werk geworden! De eerste paar hoofdstukken schets je de situaties die stof geven voor de latere coaching hoofdstukken, de gesprekken met Pallas. Een leuke opbouw. Ik vind de theoretische kaders en tekeningen erg inzichtelijk en duidelijk. Ik vind het boek zeker ook aantrekkelijk voor niet-gynaecologen en de situaties die beschreven worden zijn zeer herkenbaar voor elke beginnende arts-assistent.

Victoria Janes, aios microbiologie, voorheen aios kindergeneeskunde - meelezer

Dank voor mooie boek! Herkenbaar en zeer bruikbaar.

Wilma Monincx, Gynaecoloog

Zeer lezenswaardig! Mooi hoe je vanuit het verhalende perspectief van de a(n)ios als het ware meereist en daarop reflecteert met coachingstools.

Tanja Roossen, Trainer/ coach zorgprofessionals, ETZ Tilburg